Examenul de Bacalaureat 2024 în Bihor: Prezență și Absențe
În județul Bihor, examenul național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2024 a început cu proba scrisă la Limba și literatura română. Din totalul de 3667 de candidați înscriși, 3623 au fost prezenți la această probă, desfășurată în 13 centre de examinare. În ciuda eforturilor de a asigura o participare cât mai mare, 44 de candidați au ales să nu participe la această probă.
Calendarul Examenelor
Examenul de Bacalaureat continuă conform calendarului stabilit. Pe 2 iulie 2024, candidații vor susține proba obligatorie a profilului, urmată pe 4 iulie de proba la alegere a profilului și specializării. Pe 5 iulie, candidații vor susține proba la Limba și literatura maternă.
Rezultate și Contestații
Primele rezultate de la probele scrise vor fi afișate pe 8 iulie 2024, până la ora 12:00. În aceeași zi, candidații nemulțumiți de rezultatele obținute vor putea depune contestații, în intervalul orar 12:00 – 18:00. În perioada 9-11 iulie 2024, aceste contestații vor fi rezolvate, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie 2024.
Protecția Datelor și Depunerea Electronică a Contestațiilor
În conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (RGPD), rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui. Candidații vor avea posibilitatea de a depune contestații atât în format fizic, cât și electronic. În acest ultim caz, vor trebui să completeze, să semneze și să depună/transmită electronic o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip va fi semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.
Examenul de Bacalaureat în Era Digitală
În sesiunile anului 2024, activitățile din cadrul examenului național de bacalaureat se realizează utilizând o platformă dedicată evaluării digitalizate. Acest lucru reprezintă un pas important în modernizarea sistemului de educație, dar ridică și întrebări privind accesul egal la tehnologie și competențele digitale ale candidaților.
Sursa: Oradea În Direct