Decanul Universității „Iv. Javakhashvili” din Tbilisi, Prof. Salome Dundua, în vizită la Universitatea din Oradea
În data de 18 noiembrie 2024, Universitatea din Oradea a avut onoarea de a-l găzdui pe decanul Facultății de Științe Sociale și Politice, al Universității „Iv. Javakhashvili”, din Tbilisi, prof. Salome Dundua. În cadrul vizitei sale, distinsul universitar georgian a oferit studenților de la Departamentul de Relații Internaționale al FIRISPSC o perspectivă unică asupra Georgiei și a provocărilor cu care se confruntă această țară.
Simpozionul „Georgia past and modernity”
Evenimentul, intitulat „Georgia past and modernity”, a fost organizat de Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării (FIRISPSC), în colaborare cu Institutul de Studii Euroregionale din Debrecen și Asociația de Studii Europene și de Securitate. Prof. Salome Dundua a deschis evenimentul cu o prezentare complexă, care a abordat trei dimensiuni principale: evoluția istorică a Georgiei, situația politică actuală și o prezentare a Universității „Iv. Javakhashvili” Tbilisi State University, cu accent pe relațiile internaționale ale instituției academice.
Dialogul cu studenții
În cea de a doua parte a simpozionului, prof. Salome Dundua a purtat un dialog viu și deschis cu studenții de la programele de studii: Relații Internaționale și Studii Europene, respectiv Studii de Securitate. Au fost abordate teme legate de modul în care influențează diferendele de factură etnică stabilitatea politică a Georgiei, care sunt consecințele, încă sesizabile, ale anilor de ocupație sovietică sau cum schimbă transformările petrecute în sfera identității naționale a Georgiei percepțiile tinerilor, în special ale studenților, cu privire la viitorul lor, în contextul actual al situației politice și sociale din țară?
Implicarea studenților în societatea civilă
Studenții au solicitat, de asemenea, opinii și sfaturi din partea oaspetelui georgian pentru a îmbunătăți activitatea societății civile. Tinerii par să fie interesați de implicarea lor în activitatea ONG-urilor, pentru a face aceste organizații mai atractive pentru generația lor, așa cum a precizat conf. univ. dr. Constantin Țoca, prodecanul FIRISPSC, moderator al evenimentului.
Sursa: Oradea În Direct