Un act de generozitate în fața morții
Într-o lume în care viața și moartea se intersectează în moduri neașteptate, un act de generozitate a avut loc în miez de noapte, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor – Oradea. O femeie de 75 de ani, aflată în moarte cerebrală după un stop cardiorespirator, a devenit donator de organe, cu acordul familiei sale. Un gest care, în ciuda durerii pierderii, a oferit speranță și viață altor persoane.
Efortul unei echipe dedicate
Prelevarea de organe nu este un proces simplu, ci unul care necesită o coordonare meticuloasă și o echipă de profesioniști dedicați. În acest caz, efortul a fost realizat de echipa ATI și de echipa de coordonare a spitalului bihorean, formată din doctorii Pantiș Carmen, Negrău Marcel, Blaga Elena, Monica Filip, Mirt Simona, Pataki Ștefan, Sabău Tudorel Florian, Sije Ștefania, Popa Oana, Larisa Vărășteanu și un număr de 12 asistenți ATI. Aceștia au lucrat împreună pentru a face posibilă această donare de organe.
Sprijinul conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor
Însă, efortul echipei medicale nu ar fi fost suficient fără sprijinul conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor. Aceasta a înțeles că donarea înseamnă viață și a sprijinit constant această activitate. Spitalul salvează vieți prin transplant de organe din anul 2013, când a fost acreditat pentru această activitate.
Performanța în donare
Anul trecut, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor a fost cel mai performant spital din țară în ceea ce privește donarea de organe. Un rezultat care subliniază angajamentul și dedicarea personalului medical, dar și înțelegerea profundă a importanței donării de organe pentru salvarea de vieți.
Sursa: Oradea În Direct