Intervenții masive ale pompierilor militari bihoreni în minivacanța de Rusalii
În perioada minivacanței de Rusalii, pompierii militari bihoreni au fost în alertă maximă, asigurând zilnic misiuni de prevenire, monitorizare și gestionare a situațiilor de urgență. În cele trei zile, echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” au fost solicitate să intervină în nu mai puțin de 166 de cazuri.
Detalii despre intervențiile pompierilor
Intervențiile pompierilor au fost variate, de la stingerea incendiilor și asistența persoanelor cu probleme de sănătate, la gestionarea accidentelor rutiere și înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase. În plus, au fost efectuate 122 de intervenții SMURD și au fost asigurate măsurile de prevenire a incendiilor la evenimente cu public numeros.
Fenomene meteorologice periculoase și intervențiile pompierilor
În zilele de 23 și 24 iunie, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Roșu și Cod Portocaliu, semnalând fenomene meteorologice de intensitate foarte mare. Acestea au generat efecte negative în mai multe localități din județ, necesitând intervenția structurilor operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor.
Localitățile afectate de fenomenele meteorologice
Echipajele de pompieri militari au intervenit în localitățile Oradea, Roșiori, Ștei, Josani, Valea lui Mihai, Budureasa, Brusturi, Haieu, Betfia și Hârsești. Misiunile lor au constat în îndepărtarea crengilor și copacilor căzuți pe carosabil, autoturisme, trotuare și fire de electricitate, precum și de îndepărtare a unor bucăți de țiglă și grinzi cu pericol de cădere. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
Salvatorii bihoreni, la datorie non-stop
Salvatorii bihoreni vor continua să fie la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate. Pentru informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență, puteți accesa platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, disponibilă gratuit în App Store și Google Play.
Sursa: Oradea În Direct