Prorectorul Universității din Oradea prezidează ședința C-CDI
Prorectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. Sanda Filip, coordonatoare a activităților de cercetare la nivelul universității, a prezidat joi, 22 februarie 2024, ședința Consiliului de Cercetare, Dezvoltare și Inovare (C-CDI) al instituției de învățământ superior. În acest cadru, prof. univ. dr. Sanda Filip a anunțat că echipa managerială a Universității din Oradea și-a propus să ridice instituția academică la rangul de „universitate de cercetare avansată și educație”.
Argumente pentru statutul de „universitate de cercetare avansată și educație”
Prorectorul Universității din Oradea a enumerat argumentele ce susțin acest deziderat: universitatea se situează pe un loc bun în ceea ce privește cercetarea, are surse de finanțare pentru acest domeniu, iar apartenența la Alianța Europeană EU GREEN îi deschide noi oportunități de colaborare cu universitățile partenere. Avantajele obținerii statutului de „universitate de cercetare avansată și educație” se traduc printr-un și mai bun acces la fondurile destinate cercetării, creșterea numărului de locuri finanțate pentru studenții doctoranzi și pentru cei încadrați la studii postdoctorale.
Oportunități oferite de EU GREEN
Pentru ca membrii C-CDI să fie la curent cu oportunitățile pe care Alianța Europeană EU GREEN le pune la dispoziția Universității din Oradea, ei urmează să facă parte din grupul de lucru dedicat cercetării (WP3).
Misiunea de cercetare a Universității din Oradea
„Trebuie să ne asumăm misiunea de cercetare mai bine decât am făcut-o până acum, pentru că avem create toate premisele în acest sens”, mai spune prof. univ. dr. Sanda Filip.
Sursa: Oradea Indirect