72 de ani de la înființarea primei unități de pompieri la Ștei
În urmă cu 72 de ani, la 1 octombrie 1952, odată cu începutul exploatării zăcământului de uraniu din zonă, a luat naștere la Ștei prima unitate de pompieri. Inițial, a fost constituit un pichet de incendiu, care în 1953 s-a transformat în secție, iar câteva luni mai târziu, în Compania Ștei. În cele din urmă, aceasta a devenit Stația de Pompieri Ștei.
Protecția vieții și a bunurilor cetățenilor
În prezent, pompierii acestei subunități intervin pentru protecția vieții și a bunurilor cetățenilor din raionul de intervenție, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 800 de kilometri pătrați, cuprinzând 56 de localități și o populație de aproximativ 31.600 de locuitori.
Ziua Porților Deschise la Stația de Pompieri Ștei
Pentru a marca această zi festivă, marți, 1 octombrie, între orele 10.00 – 14.00, Stația de Pompieri Ștei va organiza Ziua Porților Deschise. În cadrul acestei activități, salvatorii vor expune tehnica de luptă din dotare și vor efectua exerciții demonstrative specifice.
Prevenirea situațiilor de urgență și comportamentul adecvat în caz de dezastre
Întrucât pe 13 octombrie este marcată Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor, în cadrul Zilei Porților Deschise, pompierii militari vor prezenta invitaților măsurile de prevenire a situațiilor de urgență și comportamentul adecvat în cazul producerii unor dezastre. De asemenea, vor distribui materiale de informare preventivă dedicate copiilor și vor familiariza pe cei prezenți cu noțiunile de bază în acordarea primului ajutor.
Activitatea pompierilor militari din cadrul Stației Ștei în acest an
Din luna ianuarie a acestui an, până în data de 1 octombrie, pompierii militari din cadrul Stației Ștei au desfășurat 680 de misiuni, dintre care 78 de operațiuni de stingere a incendiilor, 387 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat și de descarcerare, 15 intervenții pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, 139 de exerciții și misiuni de recunoaștere în teren, precum și alte misiuni specifice. În urma misiunilor de stingere a incendiilor desfășurate în acest an, echipajele acestei subunități au salvat bunuri în valoare de aproximativ 3.900.000 lei.
Sursa: Oradea În Direct