Concurs de eseuri pentru elevii cu dizabilități din Bihor
Universitatea din Oradea, prin intermediul Facultății de Științe Socio-Umane, a lansat un concurs de eseuri inovator, dedicat persoanelor cu dizabilități. Această inițiativă face parte din proiectul CNFIS-FDI-2024-F-0610 și își propune să faciliteze accesul la educație superioară pentru persoanele cu dizabilități în cadrul Universității din Oradea.
Obiectivele concursului
Conform conf. univ. dr. Andra Perțe, coordonatoarea proiectului, scopul acestui concurs este de a încuraja și sprijini elevii cu dizabilități, cu rezultate academice deosebite, care studiază în liceele din județul Bihor și sunt în clasa a XII-a, să își exprime în scris perspectivele de viitor și planurile de carieră.
Condiții de participare
Pentru a participa la concurs, elevii trebuie să dețină un Certificat de Orientare Școlară și Profesională și să aibă dizabilități recunoscute prin certificat medical oficial. Fiecare participant poate trimite un singur eseu. Tema concursului este: „Planul meu de viitor”, iar lucrarea propusă trebuie să reflecte aspirațiile profesionale ale participantului, obiectivele pe termen scurt, mediu și lung, precum și pașii pentru atingerea acestora într-o notă personală, reprezentativă și creativă.
Detalii despre concurs
Eseul trebuie să fie redactat în limba română, să fie original și să aibă între 800 și 1000 de cuvinte. Vor fi evaluate: claritatea și structura planului de carieră, coerența și argumentarea ideilor, media anuală pentru anul școlar precedent, originalitatea și creativitatea, corectitudinea gramaticală și stilistică. Autorii primelor trei eseuri având cel mai mare punctaj vor fi premiați cu câte o tabletă.
Perioada de trimitere a lucrărilor
Perioada de trimitere a lucrărilor este 30.09.2024 – 25.10.2024, în 29.10.2024, ora 16:00, va avea loc, on-line, interviul pentru susținerea eseului, iar câștigătorii vor fi anunțați în 5.11.2024. Anunțarea câștigătorilor se va face atât în mod direct, pe adresele de e-mail furnizate de către participanți, precum și pe site-ul Universității din Oradea (www.uoradea.ro, secțiunea Media UO) și pe site-ul Facultății de Științe Socio-Umane (www.socioumane.uoradea.ro).
Sursa: Oradea În Direct