Un val de infracțiuni zguduie comunitatea din Bihor
Într-o lume ideală, am putea dormi cu ușile descuiate, fără teama de a fi jefuiți. Dar realitatea este departe de a fi așa. În comuna Sârbi, județul Bihor, un bărbat de 57 de ani din Păstrăveni, județul Neamț, a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia, sub acuzația de furt calificat. Acesta este suspectat că ar fi comis patru acte materiale de furt.
Un furt cu premeditare
În noaptea de 26 spre 27 septembrie, între orele 03.13 și 03.30, bărbatul ar fi pătruns prin efracție într-un magazin alimentar din comuna Sârbi. Din interiorul magazinului, acesta ar fi sustras 6.100 de lei, 10 pachete de țigări, mezeluri și alte bunuri, cauzând un prejudiciu total estimat la 7.500 de lei. În aceeași noapte, în jurul orei 03.00, bărbatul ar fi pătruns, fără drept, în două autoturisme parcate în aceeași comună, răvășind bunurile din interior, fără a sustrage ceva.
Încercări repetate de furt
În aceeași noapte, între orele 02.30 și 03.00, bărbatul ar fi încercat să deschidă portierele de la trei autoturisme parcate în aceeași comună, cu intenția de a sustrage bunuri, însă fără a reuși. În perioada 24 septembrie – 5 octombrie, bărbatul ar fi pătruns prin escaladarea gardului în curtea unui imobil nelocuit, din comuna Roșiori, județul Bihor, iar apoi, prin efracție, în bucătăria de vară, de unde ar fi sustras diverse bunuri, cauzând un prejudiciu de 200 de lei.
Consecințele legale
La data de 6 octombrie, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia l-au prezentat pe bărbat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.
Este important de menționat că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Sursa: Oradea În Direct