Evenimentul intercultural de la Universitatea din Oradea: O întâlnire a diversității
În inima munților, la baza didactică „Gaudeamus” din pitoreasca stațiune montană Stâna de Vale, a avut loc un eveniment de o importanță majoră pentru studenții internaționali. Organizatorii acestui eveniment, Departamentul de Relații Internaționale, Departamentul Admitere 365 și grupul studenților „Erasmus Orientation” de la Universitatea din Oradea, au reușit să aducă împreună o diversitate de studenți Erasmus din țări precum Portugalia, Spania, Turcia, Franța, Italia, Bulgaria sau Kosovo. Dar nu doar Europa a fost reprezentată, ci și studenți din Liban, Siria, Indonezia, care învață la Universitatea din Oradea, au fost prezenți la eveniment.
Implicarea studenților: Peste așteptări
Emilia Gale, de la Departamentul de Relații Internaționale și una dintre organizatoarele evenimentului, a fost impresionată de implicarea studenților. „Interesul studenților a fost peste așteptări. Toți s-au dovedit a fi foarte implicați și inspirați”, a declarat ea. În cadrul evenimentului, studenții au participat la ateliere precum „Living Library”, unde fiecare participant și-a asumat un titlu, precum o carte, care definește experiența lor de viață.
„Living Library”: O experiență de viață împărtășită
În cadrul atelierului „Living Library”, studenții au avut ocazia să „împrumute” cărți vii pentru discuții individuale. Printre titlurile disponibile s-au numărat: „Tot ce trebuie să ști despre programul Erasmus”, „Din Siria (Kurdistan) în Oradea”, „De două ori în Oradea. De două ori cu Erasmus”, „Ieși din zona de confort!”. Emilia Gale a relatat că „cea mai citită carte vie a fost cea a unei studente din Siria, refugiată în Germania din pricina războiului, care acum învață la Universitatea din Oradea. Experiențele limită prin care ea a trecut și pe care le-a povestit, au făcut ca în jurul ei să fie permanent multă lume”.
Discuții despre viața într-o țară străină
Studenții au avut, de asemenea, ocazia să discute despre provocările și bucuriile de a învăța într-o țară străină, împărtășindu-și experiențele, ponturile și bucuriile. Aceste discuții au fost mediate de voluntarii din grupul „Erasmus Orientation”, care se ocupă cu integrarea studenților Erasmus veniți să studieze la Universitatea din Oradea, a explicat Emilia Gale.
Sursa: Oradea În Direct