Având în vedere condițiile meteo favorabile, continuă lucrările de amenajare a zonei publice situate deasupra parcării subterane din strada Independenței.
În aceste zile au început lucrările de pavare a piațetei, pe o suprafață de peste 7500 mp, pavajul realizându-se din piatră naturală din granit auriu și cubeți de porfir. Stadiul fizic al lucrărilor totale este de 35%. Până în momentul de față, au fost efectuate lucrări de demolare, lucrări la structurile de rezistență a celor trei corpuri de clădire, s-au realizat lucrări la structurile de rezistență a esplanadei și zonelor de promenadă, lucrări de hidroizolare. De asemenea, s-au executat lucrări de instalații de preluare a apelor pluviale, s-au efectuat lucrări de instalații sanitare – oglinda apei, lucrări de instalații fântâni arteziene, lucrări de instalații HVAC, s-au executat lucrări de instalații electrice exterioare, precum și de instalații electrice și sanitare interioare la corpurile de clădire, împreună cu lucrări de placare cu pavaj de piatră naturală din granit auriu. Se lucrează și la zona de promenadă prevăzută cu spații verzi și cu acces terasat către râul Crișul Repede.
Placarea piațetei și o zonă verde cu peste 500 de plante
Suprafața de 7.600 mp (inclusiv treptele ce coboară spre albia Crișului Repede) se va placa cu pavaj de piatră naturală din granit auriu și cubeţi de porfir care vor fi încadrate de borduri din granit auriu 20×15 cm, respectiv de rigole deschise din granit auriu. În partea de est a piațetei, unde planşeul de beton al parcării nu permite plantarea pomilor, va fi o vegetaţie alcătuită din gazon (aproximativ 611 mp) şi arbuşti plasați pe „lentile” de iarbă. Aceste „lentile” sunt, de fapt, uşoare denivelări organice curbilinii, lipsite de borduri, ce se nasc direct din planul de călcare. Cele peste 500 de plante propuse pentru amenajarea spațiilor verzi sunt din categoriile: arbori și arbuști ornamentali (ex. Acer platanoides drummondii – 20 buc, Euonymus alatus – 3 buc., etc.), plante cățărătoare (ex. Hedera colchica ssp. – 50 buc.) și plante perene (ex. Festuca glauca – 185 buc., Mischantus siensis – 125 buc., Pennisetum alopecuroides – 125 buc. etc.) Locul de odihnă va fi marcat de băncuţe cu jardinieră din bloc de granit auriu, cu şezut din lemn din stejar rindeluit şi lăcuit. Finalizarea lucrărilor la zona publică deasupra parcării Independenței este prevăzută până în vara acestui an.
Sursa: OradeaIndirect.ro