Ediția a XI-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” – O explozie de gusturi tradiționale
În perioada 9-10 noiembrie 2024, parcarea ERA Shopping Park Oradea va găzdui ediția a XI-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI”. Evenimentul, care marchează deschiderea oficială a sezonului sărbătorilor de iarnă 2024-2025 în România, promite o explozie de gusturi tradiționale românești. Cu vremea favorabilă anunțată, soare și până la 13 grade Celsius, festivalul se anunță a fi unul de neratat.
Tradiții culinare din Maramureș, Satu Mare și Sălaj
Ediția a XI-a a festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” va aduce în fața juriului și a vizitatorilor tradiții ale preparării tradiționale a porcului din județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj. Echipele „Ocolul Silvic Firiza”, „comuna Santău” și „Zestrea Silvană” (comuna Năpradea) vor participa în premieră la evenimentul de la Oradea. „Zestrea Silvană reprezintă ținutul sălăjean al gastronomiei tradiționale. Propunerea noastră este comuna Năpradea, ținut reprezentativ pentru produsele tradiționale din carne de porc și vită ale doamnei Sanda Galiș”, a declarat Daniel Stejeran, manager al A.D.I. Țara Silvaniei.
Concursul „D’ALE PORCULUI PRO” III
Concursul de duminică, „D’ALE PORCULUI PRO” III, va fi unul inedit. În cursă s-au înscris 3 unități școlare specializate, 2 companii, dar și – fiind în plină campanie electorală – 3 filiale bihorene ale unor partide politice. Prin urmare, se anunță o luptă cât se poate de serioasă.
Târgul de produse tradiționale „FAIN DN(ing) BIHOR”
Festivalul va fi completat de târgul de produse tradiționale „FAIN DN(ing) BIHOR”. Vizitatorii se vor putea delecta cu băuturile oficiale ale festivalului, inclusiv vin și bere fierte, kürtőskalács, gogoși și plăcinte pe lespede, dar și ciocolată de casă și suc natural de mere fiert. Tot în zona târgului, se vor putea achiziționa mezeluri tradiționale atent meșteșugite, miere, ceaiuri, produse din lavandă, dar și ceramică, produse manufacturate din lemn, bijuterii originale și altele.
Programul Festivalului
Programul festivalului include o serie de concursuri de degustare, demonstrații de artă culinară și festivități de premiere. În plus, vizitatorii vor avea ocazia să se delecteze cu mai multe feluri de toroș, cârnați și caltaboși, sarmale și alte bunătăți la ceaun și grătar, ciolane de porc și chiar rațe la cuptor, în zona special amenajată în acest sens și deservită de GrillTEAM by D’ALE PORCULUI & COMTIM.
Sursa: Oradea În Direct