Revolut își extinde operațiunile în România
Într-o lume în care digitalizarea este la ordinea zilei, Revolut, una dintre cele mai mari platforme de servicii bancare digitale, își consolidează prezența pe piața românească. Gabriela Simion, general manager Revolut Bank UAB Sucursala România, a anunțat că sucursala locală din România va deveni operațională până la finalul anului. Acest proces se desfășoară în etape și a fost deja comunicat clienților, atât persoane fizice, cât și juridice.
Expansiunea Revolut pe plan global
Revolut nu se oprește doar la România. Compania a deschis deja sucursale în Irlanda, Franța, Spania, Olanda și Germania, iar până la finalul anului, se așteaptă să devină operațională și în Belgia și Italia. În plus, Revolut deține licență în Mexic și are în plan să extindă operațiunile în India, Asia-Pacific (APAC) și America de Sud.
Prezența Revolut în România
În România, Revolut se bucură de o popularitate în creștere, având peste 4 milioane de clienți retail. Aceasta este a doua cea mai mare piață pentru Revolut, după Regatul Unit, unde are 10 milioane de clienți retail. În ciuda expansiunii rapide, compania își menține angajamentul de a oferi servicii bancare integral digitale, fără a avea nevoie de o rețea bancară fizică.
Funcționarea sucursalei Revolut în România
Sucursala Revolut din România va începe să funcționeze efectiv în decembrie 2024, când migrarea clienților existenți va fi completă. Gabriela Simion, general manager Revolut Bank UAB Sucursala România, asigură că experiența clientului va rămâne la fel, doar că acesta va beneficia de un nou IBAN local emis de către Revolut Bank UAB Sucursala București.
Beneficiile clienților Revolut din România
Atât clienții existenți, cât și noii clienți Revolut din România vor primi un număr de cont cu un IBAN Revolut românesc (care începe cu RO). Principalul beneficiu va fi acela că utilizatorii români ai Revolut vor putea să folosească acest cont ca un cont bancar principal – să primească salariul sau alte forme de venituri (pensie, ajutoare sociale) în acest cont, să efectueze plățile recurente prin debit direct, să își plătească taxele și impozitele, utilitățile.
Sursa: Oradea În Direct