Polițiștii Chiș Gabriel, Diugan Dana, Vâșcan Alina și Tuduce Alin. Avocații Matea Daniela, Cigan Vlad, Ani Cernea, profesorul Rus Radu Valer și psihologii Sirbu Alina, Ani Cernea. Abuzuri. Infracțiuni de Corupție Pedofilie Fals Abuz
Sorin Roșca Stănescu, ziaristul care și-a luat-o de la sistem, fiind condamnat deși parchetul a cerut incetarea procesului penal cu privire la el, chestie care presupun că i-a accentuat alergia la nedreptate, a scos la iveală o mizerie de caz care-ți arată cât de strâmb și superficial sau pe bandă rulantă e sistemul de justiție, chiar și atunci când e în joc soarta unor copii. Imaginează-ți că niște magistrați plătiți frumos de societatea asta a noastră, decid să ignore tot ce e uman, rațional și legal, trimițând copiii înapoi la o mamă care i-a tratat mai rău decât în evul mediu, deși atunci nu-i putea amenința cu aruncatul de la etajul 4. Da, aceiași copii pentru care alți judecători, în alte săli de judecată, au decis că e mai bine să rămână cu tatăl pentru că mama i-a bătut și i-a amenințat că-i aruncă de la etajul 4.
Pe scurt, din câte decizii și clasări date de parchet am văzut eu, copiii s-au refugiat la tată de bine ce le era la mamă.
Se fac tot felul de plângeri penale și acțiuni civile pentru că mama cerea copiii înapoi (primea pensie alimentară pentru ei), dar micuții nu voiau nici măcar să iasă la ea, ”urlând ca din gură de șarpe”, situație pe care o confirmă agenții sociali de la Primăria Oradea, executorul judecătoresc și polițiștii care anchetează plângerile mamei.
Pentru că cei mici nu ieșeau la ea s-o vadă când venea să-i ia cu executorul judecătoresc, mama merge la școala fetei, unde în fața colegilor și a unei profesoare, îi mai altoiește copilei câteva palme.
Tatăl cere un ordin de protecție împotriva mamei, pe care-l respinge Judecătoria Oradea pe motiv că bătaia de la școală a fost un incident izolat, iar celelalte bătăi nu pot fi dovedite, pentru că n-a fost nevoie de spitalizare!!! În apel Tribunalul Bihor modifică sentința, consideră că aceste bătăi nu-s rupte din rai și dă un ordin de protecție împotriva mamei prin care interzice mamei să se apropie la mai puțin de 50 de metri de școala fetei.
În procesele de stabilire a domiciliului la tată, Tribunalul Bihor scrie din nou, negru pe alb în decizii că da, mama și-a bătut copiii și că pentru binele superior al copiilor domiciliul trebuie stabilit la tată, dar că mama are drept de vizită.
Mama încearcă să viziteze copiii la tată cu executorul judecătoresc, cu poliția și cu agenții sociali de la Primăria Oradea, dar toți constată că nu pot lua copiii cu forța, că cei mici când aud că a venit mama fug la etaj și se ascund de ea. Tatăl îi lasă în casă pe toți, cu excepția mamei, dar cei mici nu vor să iasă la ea și încep să plângă.
Mama începe cu plângeri penale împotriva tatălui, dar poliția și procurorii constată că faptul că nu dă copiii cu forța la o mamă abuzivă nu e infracțiune și clasează toate dosarele.
După vreo trei clasări, în loc să aibă parte de un pic de liniște, tatăl și noua lui soție, care și-au mai făcut și ei curajul să aducă pe lume încă un suflet, ajung pe mâna procuroarei Antohi Gabriela de la Parchetul judecătoriei Oradea, care-i trimite în judecată pentru rele tratamente aplicate minorului și ajung să fie condamnați în prima fază de judecătorul Timiș Ioan de la Judecătoria Oradea la 5 ani tatăl și la 4 ani noua soție.
Curtea de Apel Oradea desființează sentința și trimite la judecătorie pentru rejudecare dosarul, iar judecătoarea Ionescu Diana Anca, fostă Comșa Diana Anca, copiază 80% din hotărârea lui Timiș Ioan și-i condamnă tot la 5, respectiv 4 ani.
Adică pruncii din prima căsătorie sunt condamnați să se întoarcă la mama care i-a bătut, iar cel mic e condamnat la centrul de plasament!
Și cum povestea nu era deja suficient de șocantă, intră în scenă președinta de onoare a asociației magistraților care, în loc să-și pună întrebări despre ce dracu se întâmplă cu moralitatea în rândul colegilor săi, îi trimite lui Stănescu un mesaj în care îl ceartă pentru tupeul de a da numele magistraților. Gen, „Cum îndrăznești, mă, să le faci public numele acestor magistrați?”
Și aici ajungem la miezul problemei: Oameni buni, voi nu v-ați săturat de toată falsitatea asta? În societatea noastră „liberă”, poți să-i critici pe toți, adică pe președintele imbecil, leneș, secretos și plimbăreț, pe membrii guvernului de papițoi care se împrumută într-o veselie ca să-și acopere cheltuielile și să-și plătească bazinul electoral, pe ziariștii care scriu nasoale, pe medicii care greșesc. Dar când vine vorba de justiție, parcă ai atinge un nerv expus. Se mobilizează automat și se activează toți ca un mușchi activat electric. Restul lumii se face că plouă, că „nu se cade”, că „e sacrilegiu”.
Ce-i asta? Justiția e făcută de oameni pentru oameni, nu e vreun zeu din Olimp care nu poate fi atins de muritorii de rând.
Nu e virgina intangibilă care nici usturoi n-a mâncat nici gura nu-i miroase !!! Dacă un judecător sau un procuror face o măgărie, de ce să stăm cu mâinile în sân și să zicem „Așa o fi trebuind”? „Sigur știu ei mai bine!” Nu! Trebuie să putem să arătăm cu degetul, să zicem „Asta e o mizerie!” și să cerem socoteală, fără să ne fie frică că o să fim noi următorii, deși cu stilul ăsta, chiar s-ar putea să fim.
Pentru că, dacă nu putem să cerem justiție într-un sistem de justiție, atunci unde să-l cerem? În junglă? Hai să lăsăm atitudinea asta de fată mare care se uită în altă direcție când vede știți voi ce, și să începem să tratăm problemele astea cu seriozitatea și curajul pe care le merită, nu să ne ascundem după deget sperând că poate, poate, se rezolvă de la sine. E timpul să spălăm rufele murdare, chiar dacă asta înseamnă să scoatem la lumină și câteva nume grele.
Și judecătorii sunt oameni, și justiția este compusă din oameni și cum dracu să îi responsabilizezi altfel dacă nu prin sesizarea oricărui derapaj?
Care mai este rolul presei într-o societate în care poate critica orice, în afară de un anumit domeniu, o anumită clică sau o anumită categorie socială sau profesională?
Dacă Portocală și procurorii de la Oradea au fost spălați de sistemul intern al justiției, în ciuda înregistrărilor apărute la toate televiziunile, înseamnă că sistemul imunitar al justiției e mort, corupt, sau steril și are nevoie de vaccinul presei!!!
Citește și
Pe același subiect
https://reflect24.ro/politica/zadarnicirea-combaterii-septicemiei-din-justitia-oradeana/
https://www.luju.ro/fara-mila-despre-crimele-magistratilor
https://www.corectnews.com/social/co-marul-generat-de-magistra-i
3 comentarii
Pingback: Atentat Împotriva Normalității: Legalizarea prin Jurisprudență a Abuzurilor Împotriva Minorilor și Disculparea Pedofililor - Stiri Oradene
Pingback: Dosarul Talpoș: S01.02 - Diana Talpos
Pingback: Cazul Talpoș: O Analiză Aprofundată a Corupției și Lipsei de Etică în Avocatură - Stiri Oradene