Comemorare în lacrimi la lansarea volumului omagial „Studia Interdisciplinaria – In Memoriam Magistri Barbu Ștefănescu”
Începând din data de 21 februarie 2024, una din sălile etajului dedicat secției de etnografie a Muzeului Țării Crișurilor poartă numele profesorului Barbu Ștefănescu. Colaboratori, prieteni, rude, împreună cu reprezentanți ai Universității din Oradea și ai muzeului, au ținut să ia parte la evenimentul comemorativ dedicat celui despre care prorectorul prof. univ. dr. habil Sorin Șipoș spunea că a fost „un om de o generozitate intelectuală deosebită”.
Profesorul Barbu Ștefănescu, omagiat printr-un volum dedicat memoriei sale
Lansarea volumului omagial Studia Interdisciplinaria – In Memoriam Magistri Barbu Ștefănescu, dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Țării Crișurilor, decan al Facultății de Istorie – Geografie, prorector și director al Centrului de Studii Doctorale al Universității din Oradea a fost deschisă de actualul director al muzeului și decan al IRISPSC, prof. univ. dr. habil. Gabriel Moisa.
Omul care a adus oamenii împreună – Profesorul Barbu Ștefănescu
„Ați remarcat cred, din filmul prezentat în deschidere, că întotdeauna domnul profesor Barbu Ștefănescu vorbea despre noi, despre instituții. Nu era vorba niciodată despre el. Cred că e bine să spunem și să repetăm mereu lucrul acesta, nimeni nu poate face, de unul singur, nimic”, a subliniat prof. univ. dr. habil. Gabriel Moisa.
Amintirea profesorului Barbu Ștefănescu, un om de mare valoare
Volumul, lansat la împlinirea a 11 ani de la fulgerătoarea dispariție a profesorului Barbu Ștefănescu, cuprinde 67 de lucrări științifice, prezentate anul trecut în cadrul sesiunii omagiale dedicate cercetătorului și dascălului orădean.