SMEunited: Vocea IMM-urilor Europene
SMEunited, asociația care reprezintă interesele IMM-urilor din Europa, numărând aproximativ 70 de organizații membre din peste 30 de țări europene, se poziționează ca un partener social european de încredere. În cadrul Dialogului Social European și în discuțiile cu instituțiile UE, SMEunited acționează în numele întreprinderilor mici și mijlocii, pledând pentru o politică care să țină cont de majoritatea covârșitoare a companiilor europene.
Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România
În România, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR), membru al SMEunited, își exprimă susținerea pentru orientările politice ale Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene, și solicită acțiuni concrete în acest sens.
Apelul IMM-urilor
Președintele SMEunited, Petri Salminen, subliniază necesitatea unei politici care să țină cont de cele 99,8% din companiile din Europa, în loc de cele 0,2%. În acest context, Salminen salută afirmațiile Ursulei von der Leyen, care susține că viitoarea legislație trebuie concepută având în vedere nevoile întreprinderilor mici. Cu toate acestea, el atrage atenția asupra faptului că IMM-urile au fost adesea „spălate” și solicită acțiuni concrete în conformitate cu această declarație.
Antreprenoriatul și provocările sale
Salminen explică că antreprenorii lucrează cot la cot cu angajații lor, oferind produse și servicii de calitate clienților lor. În plus, ei trebuie să gestioneze compania, să aibă grijă de angajați, să țină pasul cu noile legislații și evoluții ale business-urilor și să le implementeze în compania lor. Îndeplinirea solicitărilor administrative și de raportare ia timp și resurse valoroase care ar putea fi investite pentru a adăuga valoare afacerii lor și societății. În acest sens, Europa trebuie să acorde atenție faptului că IMM-urile își pot face afacerile în mod profitabil.
Contribuția la dezvoltarea legislației europene
Salminen afirmă că IMM-urile sunt pregătite să contribuie la testul de rezistență pe întreg acquis-ul UE pentru a simplifica și elimina suprapunerile și contradicțiile. El insistă asupra necesității de a păstra o distincție clară între IMM-uri și întreprinderile mici și mijlocii. În plus, Salminen apreciază accentul pus pe implementare și aplicare în Orientările politice, considerând că acest lucru oferă mai multă încredere antreprenorilor.
Recunoașterea rolului IMM-urilor în Europa
În încheiere, președintele SMEunited, Petri Salminen, subliniază că cei 24,3 milioane de antreprenori, meșteri și afaceri mici din Europa apreciază recunoașterea acordată de președintele Comisiei von der Leyen, când se referă la „știm cu toții că nu există Europa fără IMM-uri”.
Sursa: Oradea În Direct